Een reis door de tijd in Kopenhagen

Voor de museumgekken onder ons die net een stapje verder willen gaan om die cultuurkriebels te bevredigen, is het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen, Denemarken de ideale destinatie. Een aanrader voor wie nog zoekt naar een last minute citytrip!

Een kunstzinnig paleis met een twist

Je komt voor een royaal gebouw te staan dat de charismatische sfeer van Kopenhagen mooi weerspiegelt, maar de grote verrassing staat binnen op je te wachten: de diversiteit aan kunstcollecties. Het is een werkelijk paleis dat zijn traditionele charme heeft behouden, maar de kristallen kroonluchter ondertussen heeft ingeruild voor een helder oranje installatie.

Je volgt een tijdlijn van kunst door de jaren heen. Je wandelt uit de ene geschiedenisperiode in de volgende. De vaste collecties gaan van Europese klassiekers uit de Renaissance tot hedendaagse moderne meesterwerken. Het voelt werkelijk aan als een reis door de tijd met enkele verrassende futuristische creaties om je te doen smachten naar meer.

Het Statens Museum for Kunst doet net als de rest van de wereld ook aan seizoenspecials: drie tijdelijke collecties die tijdens de maanden augustus, september en oktober 2016 nog te bezoeken zijn.

Dus laat de wereldreiziger en cultuurgek in jezelf samenkomen in het hart van Denemarken en geniet van de kunstzinnige sfeer die Kopenhagen te bieden heeft.

Yvette Poumpalova

Lees de andere artikels van Yvette Poumpalova (see all)

Ook geschreven door Yvette Poumpalova