MAS-Museum aan de Stroom

Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen

MAS-Museum aan de Stroom
Het MAS is – letterlijk – een topattractie: op het dak krijg een uitzicht van 360 graden op wereldstad Antwerpen.
OPENINGSUREN

april tot oktober:
di-vrij van 10u00 tot 17u00
za en zo van 10u tot 18u

november tot maart:
di-zo van 10u00 tot 17u00

Elke laatste donderdagavond van de maand is er één museumzaal geopend tot 21 uur.

WEBSITEwww.mas.be
TARIEVEN

Volwassenen (met tijdelijke tentoonstelling): €10
Jongeren -25(met tijdelijke tentoonstelling): €8 euro

Uitzicht op de stad, de stroom, de haven en de wereld

De komst van het Museum Aan de Stroom zette de Antwerpse buurt ‘Het Eilandje’ opnieuw op de kaart. Een bloeiende stadsbuurt ontwaakte te midden van Antwerps havengebied. Het MAS is de nieuwe thuishaven van de collecties van een aantal voormalige Antwerpse musea. Trek je zeemanslaarzen aan en ontdek de sporen van uitwisseling en ontmoeting tussen Antwerpen en de wereld.  Vier centrale thema’s – Machtsvertoon, Wereldstad, Wereldhaven en Leven en Dood – nemen je mee naar andere wonderlijke werelden: ver weg en dichtbij. Op de derde verdieping vind je een wisselende, tijdelijke tentoonstelling. De museumzalen – of ‘de boxen’ zoals ze bij het MAS zeggen – zijn zo gestapeld dat je op elke verdieping van de reeds iconische museumtoren een ruimer en wisselend panorama krijgt. Wie is er nu niet ‘Zot van A’?