Museum Mayer van den Bergh

Lange Gasthuisstraat 19, 2000 Antwerpen

Museum Mayer van den Bergh
Het bekendste schilderij dat Mayer van den Bergh kon bemachtigen is ongetwijfeld "Dulle Griet" van Pieter Bruegel.
OPENINGSURENdi-zo van 10u tot 17u
TARIEVENVolwassenen: €8
Jongeren -25: €6

De jaloersmakende verzamelwoede van Fritz

We kennen het allemaal wel; de drang tot het verzamelen van iets dat ons fascineert. Clichés als postzegels, maar soms ook opgezette insecten, tandenstokers, neushoornbeeldjes in keramiek of, jawel, theezakjes. Verzamelen is wat ook Fritz Mayer van den Bergh deed, maar in plaats van theezakjes verzamelde hij kunstvoorwerpen uit de 14de, 15de en 16de eeuw, die uiteindelijk de basis vormden van dit museum. Je kunt het indrukwekkende levenswerk van de heer Mayer van den Bergh bezichtigen in het gebouw dat er speciaal voor ontworpen werd door zijn lieve moeder. Je zou er zowaar jaloers van worden. Tekeningen, schilderijen, porselein, wandtapijten, noem het en het is in het Museum Mayer van den Bergh aanwezig. Kijk na je bezoek eens lief naar je moeder en hoop op een even grote schuilplaats voor je eigen snoezige smurfenverzameling. Het proberen waard!