Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Geniet van gratis toegang na 13u op de eerste woensdag van de maand
OPENINGSUREN

Old masters, Modern, Fin-de-Siècle en Magritte Museum:
di-vr van 10u tot 17u
za en zo van 11u tot 18u

Wiertz en het Meunier Museum:
di-vr van 10u tot 12u en van 12u45 tot 17u

TARIEVEN

Volwassenen: €8 euro
Jongeren -25: €2

Combi: Old Masters, Modern, Fin-de-Siècle en Magritte Museum:
Volwassenen: €13 euro
Jongeren -25: €3

Het Wiertz Museum en het Meunier Museum zijn voor iedereen gratis.

Alle klassiekers onder één dak

Geef je ogen de kost in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Op de Brusselse ‘kunstberg’ deelt het Old Masters Museum (15de – 18de eeuw) een onderkomen met Fin-de-sièclemuseum (19de-20ste eeuw). Twee voor de prijs van één dus! Talloze, nauwkeurig opgestelde meesterwerken staan je hier op te wachten. Klinkende namen als Rogier van der Weyden, Jacques-Louis David, Pieter Bruegel de Oude en Dirk Bouts, lichten slechts een tipje van de sluier op. Hoewel de schilderkunst uit de voormalige Zuidelijke Nederlanden het zwaartepunt vormt, kan je ook wegsmelten bij de subtiele beeldhouwwerken van Lucas Faydherbe of even stilstaan bij tekeningen van Rembrandt.  Allen daarheen, want jij wilt toch ook je klassiekers kennen?

Tot het Modern Museum permanent onderdak vindt in het Vanderborghtgebouw, vlak bij de Grote Markt, is slechts een deel van de collectie te bezichtigen. Aan de hand van wisselende thema’s kan je in hetzelfde gebouw als het Old Masters en Fin-de-Siècle Museumeen een glimp van de collectie opvangen.

Tot de KMSKB behoren ook het Wiertzmuseum (Vautierstraat), het Meuniermuseum (Abdijstraat), en het Magritte Museum dat op een steenworp afstand aan het Koningsplein gelegen is.

Facebook
Instagram
Twitter