Museum Boijmans van Beuningen

Museumpark 18-20, Rotterdam, NL

Museum Boijmans van Beuningen
Klim figuurlijk in de Toren van Babel van Pieter Breugel en letterlijk in 'Laat je haar neer' van Pipilotti Rist: een groot net in het trappenhuis van waaruit je een video kan bekijken.
OPENINGSURENdi-zon van 11u tot 17u
TARIEVENVolwassenen: €15
Studenten: €7,50
-18: gratis
CJP-kaart: €12,5

Hostiedozen, zwaarden, brons en koper, schilderijen groot en klein, oud en hedendaags

Ah, een bezoek aan het Museum Boijmans Van Beuningen. Zoveel te zien en te ontdekken! In de collectie kunstvoorwerpen vind je zowel middeleeuws serviesgoed, als kostbare siervoorwerpen uit de Gouden Eeuw en moderne kantoorartikelen. Bijzonder is de ook verzameling pre-industriële gebruiksvoorwerpen. Regelmatig zijn er tijdelijke tentoonstellingen met tekeningen van bijvoorbeeld Albrecht Dürer en Paul Cézanne. Oud en nieuw ontmoeten elkaar in Boijmans van Beuningen. Dit museum herbergt werken van Rubens en Rembrandt samen met de werken van Monet en Gerard Richter. Het museum heeft verschillende thema’s: zo is er de salonschilderkunst uit de 17de eeuw en het surrealisme van Dali en Magritte.
Daarnaast schenkt het museum, sinds 1987, bijzondere aandacht aan hedendaagse beeldende kunst van internationale kunstenaars van de afgelopen jaren en de toppers van de toekomst. Je hoort het: er is hier voor elk wat wils.