Caermersklooster

Vrouwebroersstraat 6 (Patershol), 9000 Gent

Caermersklooster
De unieke lichtinval in de oorspronkelijk 13de eeuwse kloosterkerk brengt zelfs de grootste atheïst gegarandeerd in extase.
OPENINGSURENdi-zon van 10u tot 17u (toegang tot 16u30)
TARIEVENvoor iedereen €2

Kunst en cultuur opsnuiven bij de 'caermers'

In het rijtje ‘Musea ondergebracht in prachtige historische gebouwen’, misstaat het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster allesbehalve. Onder het alziend oog van de karmelieter monniken van weleer, ga je er zelfs opvallend wat stiller praten. Het Caermersklooster pakt echter niet enkel uit met zijn locatie, het biedt ook een originele insteek in het Gentse museumlandschap.
De kunstexpo’s willen enerzijds lokale Oost – Vlaamse helden uit verschillende disciplines laten spreken. Anderzijds wordt het blikveld van de bezoekers van tijd tot tijd verruimd door etnische kunst een plaats te geven. Een zeldzaam toprecept van lokale vergeten groenten met wereldse, exotische kruiden.

Nog steeds niet overtuigd? Ook sociale, historische en maatschappelijke thema’s als de Vlaamse begrafeniscultuur of Vlaamse migratie komen aan bod. Een ideale plek om af en toe eens te bezinnen.