Design museum

Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Design museum
In de collectie vind je klinkende namen als Le Corbusier en Victor Horta, maar ook jonge juweel-, meubel- en keramiekontwerpers worden volop tentoongesteld.
OPENINGSURENMa, di, do, vr: 9:30 - 17:30 Zat, zo, feestdagen en schoolvakanties: 10:00 - 18:00 Gesloten op woensdag, op kerstdag en op nieuwjaarsdag.
TARIEVENVolwassenen: € 8
Jongeren t.e.m. 25: € 2
Gentenaars: € 6
-18 jaar: gratis

Aantrekkelijke combo van strak modern en weelderig klassiek design

Niet ver van de Graslei in Gent ligt een uniek museum in een al even uniek en gezellig straatje. Passend in de omgeving is het Design museum Gent gesitueerd in een elegant rococogebouw, Hotel de Coninck, dat uit 1755 stamt. Achter dit oude gebouw ligt een luchtige en open nieuwbouw verborgen. Dat maakt het museum tot een aangename combinatie van oud en nieuw. Hetzelfde geldt voor de collectie. Hoewel het accent van de design-collectie op de 20ste eeuw en de hedendaagse vormgeving ligt, vind je er ook 17de- en 18de-eeuwse meubels in de stijlvolle interieurs van het hotel. Naast de vaste waarden in de collecties art nouveau, art deco en hedendaagse vormgeving, zijn er ook steeds leuke en verfrissende tijdelijke tentoonstellingen.