Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

Sint-Pietersabdij
Zeker niet te missen: Dans de stukken van je schoenen tijdens het jaarlijks Bal van de Gevallen Engelen.
OPENINGSURENdi-zo van 10u tot 18u
TARIEVENTentoonstellingen: prijs varieert per tentoonstelling
GRATIS: gelijkvloerse verdieping van de Sint-Pietersabdij, de pandgangen en pandhof, de permanente opstelling Tussen Hemel & Aarde en de tuin van de abdij.

Zweven tussen hemel en aarde

Naar eigen zeggen zijn ze helemaal geen museum en hebben ze slechts een zeer beperkte eigen collectie. Wat-o-wat hebben we daar dan te zoeken? Vanalles! Laat je overdonderen door de machtige architecturale praal van de abdij, helemaal fris na een restauratie die meer dan een halve eeuw duurde. Nostalgische zielen moeten zeker de unieke wandtapijten uit de 16e eeuw checken en high-tech liefhebbers kunnen zich laten leiden door Alison, hun persoonlijke movieguide. De geur van lavendel komt je tegemoet tijdens een verpozing de groene abdijtuin, die meteen ook de vruchten levert voor de lekkere confituur die je kan aanschaffen in de shop. nJAM!
De monniken mogen dan misschien weg zijn, maar de Sint-Pietersabdij bruist van leven: het hele jaar door kan je je culturele dorst laven aan hippe tentoonstellingen, prikkelende lezingen en smakelijke midzomerontbijtjes.