Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Na je expeditie door Afrika kan je in het gezellige museumcafé gaan proeven van een Afrikaanse lunch om bij te watertanden.
OPENINGSUREN
TARIEVEN

Politiek, etnisch, biologisch, cultureel en culinair Afrika!

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is momenteel gesloten voor een grondige renovatie. De heropening van het museum is voorzien voor midden 2017. Tijdens de sluiting blijft het museum echter actief in het pop-up museum. Je ziet het museum dus op verschillende plaatsen tegelijk opduiken. Neem hier een kijkje voor meer informatie!

Dankzij Leopold II, die eind 19de eeuw besloot een museum uit de grond te stampen en het te wijden aan het gekoloniseerde Congo, kunnen wij nu onze kennis over Afrika bijschaven in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika te Tervuren. Heel lang bleef er een koloniaal sfeertje rond het museum hangen, maar nu waait er gelukkig een frisse wind en is het museum de ideale plek voor al wie geïnteresseerd is in Midden-Afrika en zijn kleurrijke politieke, etnische, en culturele geschiedenis. Schrik ook niet wanneer je krokodillen en andere beesten op sterk water tegenkomt, want de biologische achtergrond van Midden-Afrika komt evenzeer aan bod. Stap dus in de voetsporen van Henry Morton Stanley en ga het prachtige Afrika ontdekken.