Museum Félicien Rops

Rue Fumal 12, 5000 Namen

Museum Félicien Rops
Zie of de 'Pornokrates', een naakte dame van lichte zeden met een even naakt varken aan de riem, ook 100 jaar na dato nog voor rode oortjes kan zorgen.
OPENINGSURENdi-zondag van 10u tot 18u
In juli en augustus dagelijks open
TARIEVENVolwassenen: €3
Studenten: €1,50
Extra toelage voor tijdelijke collecties

Gravures en tekeningen uit de 19de eeuw, vol ironie en met een snuifje erotiek

Gelegen in het hart van het oude Namen, huist in een patriciërswoning het Museum Félicien Rops. Je maakt een trip door het erotische doolhof van de kunstenaar en maakt kennis met de roerige 19de eeuw met de industriële revolutie en
de opkomst van de moderniteit. De collectie van het museum bestaat uit karikaturale prenten en symbolische tekeningen vol satirische ironie. Ook sensualiteit is nooit veraf waardoor je de smaak van de verboden vrucht te pakken krijgt. Het werk van Rops is kritisch en lichtjes verontrustend. Rops tracht je niet zachtzinnig met de waarheid te confronteren. De demonische en macabere beelden, die je in het museum zult aantreffen, zullen je nog dagenlang laten tobben. Rops’ illustraties van werken van Franse schrijvers als Baudelaire en Mallarmé doen denken aan een P-magazine avant la lettre. Ik kwam, ik zag en ik was verbaasd.