Bruggemuseum

Dijver 12, 8000 Brugge

Bruggemuseum
Vergeet Italië! In de O.L.V. kerk kan je de Madonna met Kind van Michelangelo van zeer dichtbij bewonderen.
OPENINGSURENvariëren per locatie
TARIEVENvariëren per locatie

Ontdekkingstocht door de stad en haar verleden

Het verhaal van Brugge speelt zich niet af tussen vier muren. De musea in Brugge zijn ingedeeld en het Bruggemuseum focust op het stadshistorische deel. Op twaalf verschillende locaties laat het je de geschiedenis van de stad ontdekken. Elke plek vertelt een deel van de geschiedenis van de stad. In de lijst van iconische locaties kon de beroemde Belforttoren natuurlijk niet ontbreken. Deze blikvanger is niet meer weg te denken uit Brugge. Terwijl je de 366 treden beklimt, ontdek je onderweg een schatkamer en een beiaard met 47 klokken. Boven word je beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken. Andere locaties bevinden zich lager bij de grond, maar zijn daarom niet minder indrukwekkend.

Ook in het stadhuis uit 1376 kan je je ogen uitkijken. In de gotische zaal word je omringd door muurschilderingen die het glorierijke verleden van Brugge illustreren.

Helemaal anders is het geboortehuis van dichter Guido Gezelle. Naast poëzie en zijn levensverhaal vind je er ook een rustige en romantische tuin waar Jan Fabres werk De man die vuur geeft een plek vond. Variatie genoeg!

Naast deze drie toppers behoren ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Archeologiemuseum, de Gentpoort, het Brugse Vrije, het Volkskundemuseum, de Sint-Janshuismolen en de Koeleweimolen tot het Bruggemuseum.