Vijf originele en culturele datenights op Valentijn

Aaah, 14 februari. De dag van de liefde. Vandaag zie je het leven door een roze bril. Je lief is opslag nóg knapper geworden. MAAR wat is nu de perfecte activiteit om jullie liefde te vieren? Een romantisch diner, een doos chocolade? Het is allemaal zo cliché! Museumtoeren helpt je op weg met vijf originele en culturele datenights! Note: deze activiteiten zijn ook geschikt op alle andere dagen van het jaar en kunnen ook uitgevoerd worden met vrienden.

1. Bezoek een museum of expo

Voor cultuurlovers is dit natuurlijk een perfecte plaats om niet alleen hun liefde voor elkaar te vieren, maar ook hun liefde voor de kunst. Is er iets meer romantisch dan een beetje rondkeuvelen in een museum? Je kan dit natuurlijk doen in elk museum naar keuze. Maar op Valentijn zijn er ook een paar speciale tentoonstellingen met dat extra vleugje romantiek.

Zo kan je in Brussel naar het BELvue museum trekken. Voor een nacht gaan daar alle lichten uit. Instant romantisch sfeertje. Jullie kunnen op ontdekkingstocht gaan doorheen de Belgische geschiedenis met enkel een zaklamp. Grijp deze unieke kans! Meer info vind je hier.

In Gent kan je gewoon gezellig door de straten van Linkeroever wandelen en kunst ontdekken in verschillende etalages. De handelaars ruilden kitscherige Valentijn versiering voor kunstwerken over liefde. Vanavond is de laatste kans om deze kunstwerken te ontdekken! Liefde in de straten, wat een geweldig initiatief. Lees meer hier.

2. Maak een portret

Het summum van liefde? Portretten maken van elkaar. Haal je beste schilderskills maar boven en ga eens de experimentele kant op! Probeer bv. eens het gevoel van liefde te schilderen in plaats van het klassieke portret van je lief. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Ben je onzeker over je kunstig talent of heb je hier gewoon geen zin in? Via de app Prisma kan je een mooie foto van jullie twee een kunstzinnig kantje geven. Snel en makkelijk!

3. Schrijf of componeer een lovesong

Voor de woordkunstenaars onder ons is Valentijn het uitgelezen moment om eens een prachtig lied of gedicht te schrijven voor jouw geliefde. Misschien kan jouw lief wel heel erg goed zingen of muziek spelen. Steek de koppen bij elkaar vanavond en componeer samen de ultieme lovesong. Inspiratie nodig? In Leuven geven een reeks topauteurs een bloemlezing van hun meest romantische schrijfsels op Saint Amour.  Meer info? Klik hier.

Of je kan natuurlijk ook gewoon karaoke gaan doen. Samen luidkeels will always love you staan kwelen is minstens even romantisch. En bovendien nog leuk ook.

4. Kijk een kunstzinnige film

Oké, we geven het toe, een avondje naar de bioscoop bij Valentijn is ook behoorlijk cliché. Maar neem even de tijd om research te doen en kijk niet naar de meest alledaagse films. Het hoeft niet altijd de Titanic zijn. Je kan de avond extra romantisch maken door zelf een homecinema te bouwen op je kot. Met een beamer, een hoop kussens en een lekker wijntje (of bergen chips) kom je al heel ver.

Als je toch naar de bioscoop wil trekken is Shape of Water met 13 Oscar nominaties zeker een aanrader. Nog enkele tips voor niet té clichématige romantische films nodig? Bekijk zeker eens Call Me By Your Name, 500 Days of Summer, Her, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain.. De lijst is eindeloos. Neem zeker eens een kijkje op deze lijst van IMDB.

 

5. Trek naar het theater

De koppels die houden van een portie drama kunnen hun hart luchten door naar een theaterstuk te gaan. Zo kan je bij HETPALEIS in Antwerpen genieten van Shakespeare’s King Lear. Of verleg je grenzen en ga eens naar een opera. In Brussel bij Théâtre National kan je vanaf vandaag gaan kijken naar Menuet, een operavoorstelling gebaseerd op een verhaal van Louis Paul Boon.

Of voor de doe-het-zelvers: speel zelf een extra dramatische balkonscène uit Romeo en Julia na. Plezier verzekerd.

 

 

 

Geniet ervan & SPREAD THE LOVE

The following two tabs change content below.

Sofie Bonné

Ik ben Sofie, een digitale ontdekkingsreiziger en een echte cultuurliefhebber. Deze voorliefdes kan ik perfect combineren bij Museumtoeren. Wat vind ik nog geweldig aan het initiatief? Het is volledig voor en door jongeren. En er is ruimte voor experiment. Samen met Hanne en Linde hou ik de sociale media up to date. Dé uitgelezen manier om mijn studies Digitale Media in de praktijk om te zetten. Voor de rest hou ik van avontuur, reizen, film en foto. Aangenaam!
HOME

Ook geschreven door Sofie Bonné

Artikel De 5 musthave kunstzinnige en creatieve apps
Sofie Bonné — 19 December, 2017

Ze noemen het internet wel eens de poort naar de wereld. Dat is ook zo voor kunst. Met een klik of een swipe beland je in een creatieve wereld. Maar waar kan je beginnen zoeken? Wij stellen jou de 5 meest kunstzinnige en creatieve apps voor van 2017. Én ze zijn helemaal GRATIS. Smartphone in…

Artikel Van de Brusselse straten naar BOZAR #YOBRUSSELS
Sofie Bonné — 1 September, 2017

BOZAR maakt plaats voor een zomer vol hiphop. De tentoonstelling YO loopt nog tot en met 17 september en brengt je een overzicht van 35 jaar creativiteit en straatcultuur in de hoofdstad. Beleving staat centraal. Naast verschillende archieven en voorwerpen die de hiphop cultuur tekenen, vinden er ook verscheidene optredens en ontmoetingen met mensen uit…

Zoek ons op Google+